Isnin, 30 Disember 2019

Makan Sedap di Kuala Terengganu

Assalamualaikum & Hye ❤ 


Musim cuti sekolah dah sampai ke penghujung nya. Korang masih bercuti lagi ke tu? Aku nak share la satu tempat makan sedap di Kuala Terengganu ni. Korang kalau datang bercuti ke Kuala Terengganu boleh la datang ke Cafe ni yang bersih dan halal, makanan sedap dan harga so affordable. 




Kat sini korang bukan saje boleh makan-makan tapi boleh menginap sekali. Aku tak pernah lagi menginap kat sini sebab aku tinggal di Terengganu je kan so kalau korang yang datang dari jauh boleh la try stay kat sini. Hotel ni kepunyaan orang muslim so jom kita support muslim first. Sambil menginap kat sini boleh terus makan-makan di bawah hotel ni ade disediakan Cafe. So tak perlu nak pergi jauh-jauh kalau korang lapar tengah malam tak susah-susah nak cari tempat makan. Menu yang disediakan sangat sesuai kalau korang yang tengah berdiet sebab kebanyakan makanannya sangat lah healthy dan portion yang suitable dieting. 














Me and husband hari tu dah try makan cendol kat sini memandangkan kitorang ni memang suka sangat dengan cendol so rasa dia sangat la sedap, rasa kurang manis tu yang membuatkan kitorang lagi suka sebab kitorang jenis tak suka manis-manis sangat. And then dia punya presentation memang curlassss!! bertambah selera aku nak makan. Harga dia so affordable la semangkuk ni MYR4 je u olssss. Kalau tambah isi durian mahal sikit la sebab durian kan mahal. 






For food, husband pilih nak makan Nasi Ayam Kunyit Bonda ni. Pergghhhh husband kata dia punya sambal meletuppssss sangat rasa dia sampai tak cukup dibuatnya. Rasa ayam kunyit dia ok la not bad and dia punya kuah pon so good. 




For me pulak aku nak makan yang ringan-ringan je for dinner so aku choose Mojo Chicken Grill ni. Paling aku suka sos and salad dia memang superb rasa dia. Masih terasa rasa masam-masam salad tu. Dia punya ayam tu di grill kan so not bad cuma rasa pedas sikit la. Kentang dia pon aku suka sebab rasa crispy and kecik comel je. Aku tak suka jenis kentang yang besar-besar sebab takde rasa crispy bila dimakan tu. 








Ni pulak contoh plate yang disediakan di Cafe ini. Portion yang sangat sesuai untuk orang yang berdiet dan healthy sebab lengkap dengan karbo, protein and then sayur/ulam-ulaman dalam satu pinggan. 








If korang nak buat party pon boleh kat sini. Boleh bawak ramai-ramai makan sekeluarga sebab Cafe ni sangat luas dan selesa sangat. Nak lepak lama-lama pon boleh sebab tempat dia tenang and damai je. Korang boleh pilih nak makan kat dalam cafe disediakan penghawa dingin atau nak makan kat luar sedut udara fresh. Aku makan kat luar je sebab malam tu angin sepoi-sepoi bahasa je. So calm and rasa macam nak tido je la kat situ. haha. Feeling macam duduk kat tepi pantai gitewwww.... 







So korang boleh contact this number if korang nak buat tempahan meja and pertanyaan selanjutnya ok. 


Ni alamat Hotel aku sertakan kat bawah ni korang boleh google maps or waze je location tu. Senang je nak cari hotel ni sebab terletak betul-betul tepi jalan utama Kuala Terengganu. 




Alamat:

 

4856 Jalan Sultan Mahmud, Batu BurukJalan Sultan Mahmud, Batu Buruk 20400 Kuala Terengganu Terengganu

34 ulasan:

  1. Balasan
    1. meh jalan2 ganu..makanannya sedap2 dan org nya cantik menarik tertarik giteww :D

      Padam
  2. Ya Allah nampak menyelerakan terutama grilled lamb tu. Harap-harap dapat cuba. Insya Allah. Amin.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kannn..jom jalan2 trg kiter :D InsyaAllah semoga selamat sampai ke sini ye..amin

      Padam
  3. Cendol tu mengugat iman sungguhlah. Huhuhu. Favourite tau cendol tu.

    P/s done follow blog

    BalasPadam
  4. Semua sedap sedap ni. Tapi kalau pergi Terengganu first nak makan yang celup celup tepung tepi pantai tu dulu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..sedap n menyihatkan..ofcoz klu dtg trg mmg kna mkn celup2 tepung tu..fresh2 kat sni :)

      Padam
    2. itulah, harap ada rezeki dapat ke sana nanti. One day, inshaAllah

      Padam
  5. cendol tu tgk je dah tau sedap. blm berkesempatan menjejak kaki ke terengganu, someday, insyaallah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg sedap sgt sis..kena cuba klu dtg sni nnti ye :)

      Padam
  6. mesti sedap kan? jrg singgah di KT sbb selalu guna LPT2 utk ke rumah kakak di Dungun..
    done follow your blog no 815.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg sedap abam kie kena cuba kalau dtg kuala trg ni. Ohh abam kie ade kakak org trg nnti bleh jln2 ke kuala trg. Plak ye..tq abam kie folo me :)

      Padam
  7. jarang pergi tganu..tp if direzekikan, boleh cuba dok hotel ni :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah ade rezeki sis try la dtg trgnu ni..tmpt manrik mknn pon sedap2..:)

      Padam
  8. omg sedapnya... ray lapo ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tgh lapo semua sedap kan..hehe..jemput mai sni ye

      Padam
    2. itu la pasal. haha noted. next time mai dah ade idea nak p mana. hehe

      Padam
  9. dah lama xpergi Tganu....moga suatu hr...dapat ke sana lgi...

    BalasPadam
  10. wow! first time dengar pasal hotel ni, ok, boleh cuba nanti

    BalasPadam
  11. Balasan
    1. sedap sis :) hari2 pg mkn sni pn x pe..menu sdp2 hihi

      Padam
  12. Ya Allah cendollllll tuuu. Dapat semangkuk tu sedapnya.. selamat hari raya 1441H 😊😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap sis..try la :)
      selamat hari raya aidil adha juga :D

      Padam
  13. Sedapnyaa tengok nasi ayam kunyit dengan cendol durian tuuuu.

    BalasPadam

Assalamualaikum...^_^

For all readers, thank you for comment...appreciate that ^___*